Now Reading
Når ovnen går i sort

Når ovnen går i sort

  • Det er høst; og det er behov for ekstra varme fra vedovnen. En sotet glassdør gjør sitt til at kosen går i svart, bokstavelig talt.

Tolmer Glassrens

Kr 99/139
Denne fungerer også bra. Den tar uten problemer det grøvste av sotbelegget, men sliter i likhet med de øvrige med fastgrodd skitt som virkelig har fått sette seg. Et opplagt minus for Tolmer spray er det faktum at den renner – og følgelig søler: Ovnsdører er nødvendigvis vertikale flater… Tolmer glassrens krem er et godt alternativ
Terningkast: 4+ 

Jula Spisrent

Kr 129
Denne er helt identisk med Biltemas glassrens – samme flaske, annen tekst. Dermed er det ikke overraskende at også denne klarer brasene. Felles for begge er at det kan sprayes på uten at det renner nedover glasset for så å dryppe ned på gulvet. Derimot synes det ikke å være noen opplagt grunn til at middelet skal koste 30 kroner mer. 5 for effekten, 4 for prisen.
Terningkast: 4+

Biltema Glassrens

Kr  79,90
Dette er overraskende effektivt. Biltemas glassrens sliter litt med gammelt og «fastgrodd» sot, men ellers løsner alt veldig lett. Trenger såvidt å legge press på kluten for at sotet skal forsvinne.
Terningkast: 5 

Soteks Glass Cleaner
(Plumbo)

Kr  139
Dette er skum fra sprayboks – ikke vanlig sprayflaske.  Skummet har den opplagte fordelen at det setter seg på glasset uten å renne og grise altfor mye. Men det hjelper jo ikke når middelet framstår som betydelig mindre effektivt enn de øvrige. Fikk bare bort minimalt av sotet på ruten, og måtte ty til de andre midlene for å få bort det Plumbo ikke maktet å ta seg av.
Terningkast: 2 

 

 

(Dette er en atikkel fra arkivet; produktene ble testet for Hyttemagasinet i 2011)
© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top