Now Reading
Her møter du veggen – hver dag!

Her møter du veggen – hver dag!

fototapet

På 70-tallet var fototapet en helt ny trend, og i mange hjem kunne vi se hele stuevegger tapetsert med palmestrender og  røde solnedganger.  Kitch-bilder var så godt som enerådende den gang.

Fototapet-trenden kom tilbake for noen år siden og utvalget av motiver er i dag stort. Forhandlerne av ferdigmotiver forteller at det er natur som fremdeles selger best, men da helst den norske naturen og gjerne makrobilder av plante- og dyreliv.

Siste nytt er røffere motiver som rekved- og betongvegger som har så bra trykkkvalitet at det på litt avstand er til å forveksle med det ekte materialet.

Det artigste er vel kanskje å bruke egne bilder. Mange nettbutikker tilbyr å lage dette og vi har sett priser på nett fra rundt 300 per kvm. En vegg på tre meters lengde kan da bli heldekket for et par tusenlapper.

Tapeten kommer i ruller i bredde på 60 cm og er enkel å sette opp. Noen leverandører tilbyr tapeter med ferdig lim som bare skal fuktes med vann for å aktivere limet.

Kvaliteten på bildet må være god og det anbefales en filstørrelse på minimum 8 megapixler. De fleste nyere digitalkameraer leverer slike størrelser i dag. Filen lastes enkelt opp på tapetleverandørens nettside, og når ønsket størrelse er angitt får man beskjed om filen er stor nok til det valgte formatet.

 

Bare å velge

Bilde på en hel vegg setter virkelig nytt preg på interiøret. Tenk deg et knallgodt portrett av barna eller hele familiens kjæledyr på barnerommet. På soverommet kan en vegg av favorittstranda eller skogstjernet kanskje være beroligende.

Et annet produkt er «panel-piece». Da dekorerer man kun med en tapetstripe på 60 cm fra gulv til tak. Dette har vi sett benyttet i stuer med flott resultat.

Er stueveggen i tømmer eller panel, kan tapetstripen limes på finerplate og listes som et bilde.

Slike enkle striper kan også legges horisontalt for eksempel som  «sengegavl» på soverommet eller over hele kjøkkenbenkens bredde. Da må i så fall en egnet lakk benyttes som beskyttelse mot vannsprut.

 

fototapet
Denne hytta har fototapet fra Svenner Fyr som motiv på soverommet.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top