Now Reading
Ro ro til spisebord

Ro ro til spisebord

Da Nina Skjærli (55) overtok farsgården på Kuneset i Sunnfjord kommune i 2013, fulgte det også med flere sjøboder. En av disse går under navnet Matros bua og er på 100 kvadratmeter.

I bua lå det en gammel robåt, som tidligere -generasjoner hadde brukt. Nå var det lenge siden den hadde hatt vann under kjølen. 

– Vi har restaurert hele Matros bua for å ta vare på gamle ting fra fiske, sjøfart og diverse annet. Dette har vært en viktig næring på gården i mange generasjoner. Derfor ønsket vi også å ta vare på den gamle robåten, sier Skjærli, som betimelig nok kaller seg @fjordfiskerenhjem på Instagram. 

 

 Men hva skulle de gjøre med robåten. Skulle de sette den i stand for å bruke den på vannet, eller skulle de finne på noe annet lurt? Skjærli gikk for den siste varianten. Hun fikk ideen til å omskape båten til et spisebord i sjøbua.

– Ideen kom fra meg, men som vanlig måtte mannen min stå for snekringen, sier hun.

De startet med å lage en ramme på 2 x 2 tommer som de skrudde fast under båten. Fire svingbare hjul fra Clas Ohlsson ble så skrudd fast i rammen før båten ble snudd.

– Båten fylte vi med garnkuler, garn, kork og andre ting som var i bruk i gamle dager. Deretter kjøpte vi to glassplater i en størrelse som passet noenlunde. Dette var samme type glass som -brukes som rekkverk på verandaer, forteller hun. 

See Also

Nå står båten, eller bordet om du vil, på hedersplass i første etasje i Matros bua, hvor den brukes som både spisebord og avlastningsbord. Det er kjekt å ha en plass å være ved kaia på sommeren når det er ustabilt vær.

– Dette er uten tvil noe alle kan lage hvis de har en gammel robåt. Utfordringen var å finne glassplater som passet, men det er også mulig å bruke pleksiglass som en kan kutte til, sier hun. 

Og tro nå ikke at det er det eneste de har laget av praktisk innredning i denne sjøboden. 

– Jeg kan jo nevne at vi har brukt bølgeblikk på veggene innendørs, kledd noen vegger med -utvendig kledning, og at vi har laget et gelender av en mast.

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top