Now Reading
Julefeiring på hytta

Julefeiring på hytta

  • Etter mye egeninnsats var hyttedrømmen i boks for Ann-Christin Pedersen og familien. Ikke noe er som å feire jul på Gautefall!

+8
View Gallery

Laukfjell: – Vi baset oss fram i løssnø i februar 2009. Vi ble fullstendig betatt av utsikten der vi stod i snø til livet, mens vi drømte og fablet om vårt framtidige feriested.
Og da det viste seg at det ikke skulle bygges flere hytter foran her, og at det heller ikke var planer om noen stor hyttelandsby i området ble vi veldig gira. Her kunne vi virkeliggjøre drømmen vi bar på om å få oss et sted til avkobling og hygge.

Hyttetomta vår ligger i hyttefeltet Gautefall Panorama på Laukfjell. Som de fleste nyere byggefelt er det noen pålegg å følge. Vår hytte har torvtak, villmarkspanel og dessuten smårutete vinduer.

 

Gjort noen endringer

Vi har gjort noen andre valg enn de opprinnelige tegningene viser, som å velge åpen himling i oppholdsrommet og større vindusflater på sørøstveggen.
Den åpne himlingen gir et lyst og luftig preg på det store oppholdsrommet som består av kjøkken, spisestue og sofagruppe.
Vinduene er plassert så langt ned på veggen at den fantastiske utsikten kommer til sin rett og kan nytes uansett hvor vi står eller sitter i rommet. Store vindusflater hjelper jo også.

Grunneier Olav T. Vrålstad, påstår det er mulig å se helt til Risør på klarvær herfra. Vi ser i hvert fall Sandvann – og bak der igjen bort til Gjestefjell.
Gautefall Panorama ligger cirka sju kilometer fra Gautefall alpinanlegg, og det kjøres opp langrennsløyper rett i nærheten av hytta.

 

Primitiv byggeprosess

Sommeren og høsten 2009 gikk med til å rydde tomt og støpe såle. Det skulle bli et prosjekt med mye arbeid og en god porsjon tålmodighet. Men det var også med på å forsterke samholdet og fellesskapsfølelsen til store og små.
Ungene har også vært med på hele prosessen. De har hjulpet til på sin måte og har vært veldig positive og tålmodige. Dessuten har vi hatt både familie og venner som har stilt opp til dugnad og barnepass.

Jeg husker Henrik og Matilde utbrøt «Skal vi spise av ekte servise?» første gang vi var samlet til middag rundt det nye spisestuebordet. Det sier vel litt om nokså primitive forhold i byggeprosessen. Da bodde vi i en enkel campingvogn, og benyttet plast-bestikk og papptallerkener.

See Also

Kjøkkeninnredning, kjøleskap og mikrobølgeovn fant vi på finn.no. Kjøkkenet er tilpasset og montert, og har fått ny stilig belistning med lys, takket være god innsats av bror og svoger Nils Erik Pedersen som er kjøkkenmontør. De øvrige hvitevarene har vi kjøpt på Elkjøp. Det ble innebygget komfyr fra Gram, Elektrolux oppvaskmaskin, Upo ventilator og Hotpoint vaskemaskin

 

Målet var julefeiringen

Sofagruppen kjøpte vi privat av et vennepar – den passer jo helt perfekt i interiøret.
Det føles godt nå, men det holdt på å gå virkelig galt da Øyvind skadet seg alvorlig på sirkelsaga. Heldigvis var jeg der også og fikk stoppet det meste av blødningene.

Men tross dramatikk med påfølgende forsinkelse under selvbyggeperioden satte vi oss et mål å kunne feire jul på hytta i 2010. Lille julaften i fjor satte vi oss i bilen hjemme i Fredrikstad, med bilen fullpakket med julegaver og juletreet på taket.

Vi inviterer Hyttemagasinets lesere inn i  spaltene med sin historie, og ønsker å høre fra deg. Fortell oss kort om hytta – når den ble kjøpt, hva dere har gjort med den, hva dere gjør når dere er på hytta og andre ting som er med på å skape den norske hyttedrømmen. Send oss noen ord – og eventuelt noen bilder – til Hyttemagasinet, Postboks 1178, 0107 Oslo eller på mail til hyttemagasinet@aftenposten.no
© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top