Now Reading
Innredet hytta som en båt

Innredet hytta som en båt

  • Da Stig skulle reise den nye hytta si på 33 kvadratmeter i Tvedestrand, tenkte han båt.  Det finnes ikke dødsplass i en båt.

+3
View Gallery

Tekst: Arve Henriksen  Foto: Vidar Askland

– Jeg er en båtmann, og derfor vant til å utnytte plassen. Det finnes ikke dødsplass i en båt. Og det var også tanken da jeg fikk tegnet hytta, forteller Stig Sægrov.
Hytta ligger idyllisk til på slektsplassen Sægløtt på Gjeving i Tvedestrand kommune. Fra den 30 kvadratmeter store terrassen ser han over sundet til nabokommunen Risør.
– Det sto opprinnelig en gammel hytte her, som familien arvet av en grandtante. Jeg fikk ikke lov til å bygge større enn 33 kvadratmeter. Ikke fikk jeg bygge i høyden heller. Da gjaldt det bare å være kreativ, forteller Gjøvikmannen.
Opprinnelige ønsket han å bygge en 6 x 6 meter stor kube, med takterrasse. Det sa kommunen blankt nei til. Da engasjerte han arkitekt Jappe Nielsen. Resultatet stor ferdig i 2012.
–  Jeg er veldig opptatt av rene linjer, jeg liker at det er stramt i stilen, sier Sægrov.

 

Sett utenfra gir ikke hytta rom for assosiasjoner om to etasjer. Innvendig er det derimot gjort grep som får hytta til å virke større enn den faktisk er. Soverommet i første etasje er bygget inn i veggen som en alkove. Spesiallagete skuffer under sengen fungerer som garderobeskap. Syv trappetrinn opp fra den kombinerte stuen og kjøkkenet har ytterligere to soverom fått plass, også disse er bygget inn i veggen. I hvert av trappetrinnene er det bygget inn skuffer. Alt av skuffer er utført av Lyngør Møbelsnekkeri.
– Det er ikke et eneste hull som ikke er utnyttet. Når du kun har 33 kvadratmeter, så gjelder det å være supereffektiv og tenke plassutnyttelse, sier Sægrov.
Bak trappen, også det inne i veggen, er det laget et lite vaskerom på en drøy kvadratmeter. Denne har inngang fra badet.

 

See Also

På terrassen, med tilknytning til inngangsdøren, ligger en overbygd utebod.
Det meste av snekkerarbeidet har Sægrov gjort på egen hånd, derfor har prisen ikke blitt mer enn rundt 900.000 kroner.
– Her har vi det vi trenger, og har ikke behov for noe større.  Det er litt «Compact living» over denne hytta, sier Sægrov.

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top