Now Reading
Der ingen skulle tru – at nokon kunne drive kafé

Der ingen skulle tru – at nokon kunne drive kafé

  • Hun har vært Oslo-jente nesten hele livet, men i påsken åpner hun igjen kafé helt ytterst i havgapet på Frøya.

+2
View Gallery

Kjersti har en fortid i Oslo, men en fremtid på Titran sammen med sin 83 år gamle onkel. Isak eier hus og grunn, Kjersti driver kafé.

– Jeg har alltid trivdes på Titran, og ideen om å flytte hit for godt har modnet over tid. Jeg har aldri jobbet så mye som nå, men jeg har heller aldri vært så lykkelig, sier hun.

Hun betjener fastboende, som riktignok ikke er veldig mange, men også hytteeiere fra Trondheim. Til øyene Hitra og Frøya søker nemlig byfolket når de skal på hytta. Det er her du finner utsikt og natur, men kanskje ikke akkurat badetemperaturer det er lett å elske.

– Foruten 8 timers åpningstid tror jeg fort jeg bruker 4-5 timer utenom åpningstid hver dag. Det skal bakes kaker, lages vaffelrøre og stekes noen tusen fiskekaker. Jeg står ofte til ut i de små timer, men elsker hver dag, hvert minutt.

Sesongen varer fra påsken til utpå høsten, og om Hyttemagasinets lesere befinner seg i nærheten i sommer anbefales et besøk på det sterkeste. Sommermånedene er det nemlig fullt kjør.

Menyen på kaféen er enkel, men etter hvert godt kjent både på Frøya, Hitra og gjerne enda lenger unna. Kjersti er kjent for sine «luksusbaguetter» som du kan få med ost og skinke (kjedelig, mener hun…), hjemmelagede karbonader eller fiskekaker. På baguettene får du tomatsalsa, surra løk eller rabarbrachutney – hjemmelaget den også, selvfølgelig.

De fleste vi møter er yre over å fortelle hvor fornøyd de er med Kjersti og kaféen som ikke minst er berømt for sin atmosfære. På fire små bord går praten lett, og gjestene sitter i realiteten i et museum over Titrans historie.

I den gamle butikken til Isak har Kjersti funnet massevis av klenodier som har fått plass i kaféen – bruksgjenstander, bilder og dokumenter. Og det finnes mye, mye mer der det kommer fra.

Ta en titt her hvis du vil vite mer:
www.facebook.com/gaustadbrygga.titran

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top