Now Reading
Nytt nattbord?

Nytt nattbord?

Tonje Ebeltoft (36) og Iselin Veronica Lie (29) er to gode naboer bosatt i Stavanger. De er også over snittet interessert i å skape nye og spennende gjør-det-selv-prosjekter. Ett av dem er nattbord i betong. 

– Ideen til disse bordene er det Tonje som står bak, hun har funnet inspirasjon på Pinterest. Tonje har tidligere også laget mange kjekke lykter og andre ting av betong. Hun er en veldig kreativ kvinne som liker å gjøre noe gammelt til nytt, forteller Iselin Veronica Lie. 

Selv bruker hun bordene som nattbord, mens Tonje bruker dem som sidebord til planter og pynt.

For å lage disse bordene trenger du en bøtte eller et kar, helst av plastikk, samt tre pinner til bein, betong, vann, lange spikre og gaffateip. Pluss matolje.

– Man starter med å sage til beina i ønsket høyde og pusse dem. Sett gjerne en spiker sidelengs igjennom den enden som skal ned i betongen, dette for å få bedre hold, forteller Lie. 

Deretter må man bestemme seg for hvor stor overflate man vil ha. Når riktig form er funnet, smøres denne med matolje før man blander betongen og heller den oppi formen. Dette kan være bunnen av en plastbøtte, en balje eller noe tilsvarende.

– Så setter vi beina hvor enden med spikeren sitter i, ned i formen slik at betongen dekker spikrene og litt mer av beina. Ta gjerne og legg noen løse spikre oppi betongen etterpå, helst litt lange for enda bedre støtte.

Deretter gjelder det å dandere beina slik man ønsker å ha dem, og for å få dem i en god posisjon. Et lurt tips er å bruke tykk gaffateip mellom beina og bøtta for å holde beina i ønsket posisjon. Da hviler beina mot teipen. Så er det bare å la det størkne.

– Sett det en plass det får stå i ro gjennom natten og en god del av neste dag. Hvor lang tid det tar før bordet stivner helt kommer an på type betong man bruker og hvor mye betong som er oppi formen. La det gjerne stå i to dager så er du sikker på at det er stivnet skikkelig, sier Lie.
   For å få betongen ut av formen, er det lurt å dunke lett i bunnen av formen og kjenne forsiktig på beina om det er bevegelse. Noen gang sklir bordet lett ut av formen, andre ganger trengs det litt tålmodighet. 

See Also

 

– Når bordet er ute, kan det være lurt å pusse litt forsiktig over bordflaten eller bare gå over med en fiberklut. Man finner fort ut om beina er slik man ønsket eller om man må fikse litt for å få høyden riktig, sier Lie. 

Noen velger også å teipe nedre del av beina for å kunne male dem litt. Det kan bli veldig fint. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan det visuelle uttrykket ender til slutt. 

– Dette er noe alle kan få til. Vi gjorde det fordi vi ønsket å lage noe litt annerledes, noe som var enkelt og morsomt å lage. Det viktigste rådet er å bruke god tid på å få beina til å stå i riktig posisjon. Lag gjerne flere bord når dere først holder på. Disse bordene er supre å ha til sidebord, nattbord eller til å ha planter på. 

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top