Now Reading
Drømmer du om en takhengt peis?

Drømmer du om en takhengt peis?

– Du kan få dem både med gass, eller til bruk med ved, men uansett hva du velger er det viktig å tenke bruksområde. Kos eller varme? Vi får ofte henvendelser fra folk som har kjøpt for kraftig peis og må åpne vinduet når de fyrer fordi det blir for varmt.

Takhengte peiser ses ofte i nyere arkitekttegnede hytter, men det er ikke noe problem å installere en stilig peis i den gamle hytta heller.

– Halvparten av kundene våre har etter montering av takhengte peiser i gamle hytter, sier Sjølstad. – Det skjer ofte når en yngre generasjonen har tatt over, eller man har laget et nytt påbygg til den gamle hytta. Det er da disse peisene blir aktuelle. Vi har også hatt en del tilfeller der man har kastet ut svære peiser som nærmest har tatt«halve hytta». Når man så monterer en slank takhengt peis, får man plutselig mange kvadratmeter større stue.

Blandingen av funksjon og form har gjort den roterende modellen Ergofocus til en bestselger hos Focuspeiser. Men med 950 mm i diameter krever den sin plass. Til gjengjeld har peisen et et fantastisk flammebilde. Fås også som utemodell og i grått og hvitt. Pris ra ca. kr 90 000 pluss montering og tillleggsutstyr.

Kjøp godkjent

I høst lanserte Nordpeis sin første takhengte peis; den runde Me Ceiling. De omtaler den som et «smykke hengende fra taket», en peis som fort blir et midtpunkt uansett hvor du plasserer den.

Du kan også velge om du vil ha den med eller uten sideglass. Me Ceiling er en rent – brennende konveksjonsovn, med mulighet for frisklufttilførsel. Prisleiet er også rimeli – gere enn Focus, som er fransk.

– Bare hyggelig med flere produkter på markedet, mener Sjølstad. – Så har man mer å velge mellom. Det er ikke noen tvil om at dette er kostbart, men folk legger det likevel inn som en prioritert del av budsjet – tet.

Når du skal velge peis er det et større tilbud av takhengte peiser å finne på nett i utlandet, men da er det viktig å vite at disse ikke er godkjent som vedfyrte, ikke rent – brennende, peiser i Norge. Kun til gass. De er ikke farlige i seg selv, men det er alltid lurt å forholde seg til en varme- og peisleverandør. Det er stadig flere som velger gass til nye hytter. Det er lettvint, og greit å velge om du vil ha mye eller lite varme.

Når man monterer en slank takhengt peis, får man plutselig mange kvadratmeter større stue.

Men hvor vanskelig er det å ettermontere takhengte peiser i gamle hytter?

See Also

– Det er stort sett veldig enkelt, spesielt der det har vært pipe før. De fleste gamle hytter er jo ikke i to etasjer og da kan vi nesten henge opp peisen hvor som helst bare med litt ekstra forsterkning. Det er fort gjort. Vi bruker lengre tid på å kjøre til hyttene enn til å montere peisene, sier Roger Sjølstad.

Blandingen av funksjon og form har gjort den roterende modellen Ergofocus til en bestselger hos Focuspeiser. Men med 950 mm i diameter krever den sin plass. Til gjengjeld har peisen et et fantastisk flammebilde. Fås også som utemodell og i grått og hvitt. Pris ra ca. kr 90 000 pluss montering og tillleggsutstyr.
Peisovnen «Me»

Peisovnen «Me»

Peisovnen «Me» er en ny serie ovner fra Nordpeis som skaper et helt spesielt uttrykk i rommet. Me Ceiling er deres første takhengte ovn, og du kan få den med eller uten sideglass. Sideglasset gjør at flammene er synlig fra flere vinkler. Bredde 520 mm, nominell effekt 5,8 kW. Også mulighet for frisklufttilførsel.

Pris kr 36 400 pluss montering og røykrør

Slimfocus

Slimfocus fra Focus er bare 33 cm i diameter, rentbrennnende og i tillegg kan den roteres. Smart, så kan du se flam – mene uansett hvor du er i hytta. Til tross for at den er slank, er den likevel en god oppvarmingskilde. Trenger du ikke så mye varme, kan du få den med lav minimumseffekt. Peisen tilfredsstiller de nye kravene i TEK17.

Pris kr 100 000- 150 000 avhengig av montering.

Zelia 908

Franske JC Bordelet har levert peiser i 35 år, og i Norge er det Seljord Varmeservice som er forhandler. Den lekre Zelia 908 kan brukes både ute og inne, og kan også fåes med glass.

Pris fra ca. kr 109 000. For flere modeller og mer informasjon gå til seljordvarme.no

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top