Now Reading
Amalie lever av å vise frem hytta

Amalie lever av å vise frem hytta

Amalie Fagerli (34) fra Ålesund vet hvordan hun vil ha det på hytta, og som regel fikser hun det selv, med god hjelp av ektemannen Ole Johnny.

– Da vi bestemte oss for å skaffe oss en hytte, tegnet jeg den like godt selv, forteller hun.

 

Frodig: Lukten av skog fyller hytta, og familien pleier å gå mange turer i nærområdet.

Det resulterte i Svennhytta på Rauma. Den ble spikret sammen planke for planke av ekteparet. Samtidig som hun og mannen bygde drømmehytta, var Amalie i full jobb. Hun dokumenterte nemlig byggeprosessen og delte fremgangen med sine mange tusen følgere på sosiale medier.

– Jeg er det som kalles influencer, på norsk betyr det å være en påvirker. Jeg viser frem produkter fra ulike sponsorer og samarbeidspartnere. Det er selvsagt produkter som jeg står inne for, og som passer godt på hytta, forteller Amalie. Og markedsføringen har ført til at tusenvis av mennesker vet hvordan Amalie dekker bordet når det er fredagstaco på Svennhytta.

 

Tid for mat: De lyse benkeplatene står i kontrast til den mørke vasken og skapdørene.

Ny definisjon av hyttekontoret

Amalie er utdannet interiørdesigner, men har i løpet av 11 år som blogger gått over til å jobbe 100 prosent med sosiale medier, markedsføring og styling.

– Når vi planlegger en helg på hytta, reiser jeg ofte opp en dag før resten av familien for å jobbe. Da styler jeg eller dekker bordet og tar bilder og lager innhold for kunder.

Når familien har kommet til hytta og funnet roen i sofaen, klarer ikke Amalie alltid å la være og lage innhold til sosiale medier og sin egen @svenngaarden på Instagram.

Påvirker: Amalie mener pallesofaen er på vei tilbake. Her tar hun bilder av den for å vise frem på sin instragramside.

– Det er ikke bare jobben min, det er en livsstil og lidenskap. Jeg elsker å ta bilder og har et godt øye for det visuelle. Så når ungene eller hunden gjør noe som jeg ser kan bli et bra bilde, må jeg frem med kameraet og legge det ut på nett, sier hun og ler.

Å vise frem hytta er jobben, jobben er lidenskapen, og lidenskapen er det som driver Amalie fremover. Hyttekontoret har fått en helt ny betydning, for selv når familien koser seg i badestampen, er Amalie ofte på jobb.

– Når man må kjempe mot fristelsen til å ønske og jobbe hele døgnet, har man drømmejobben, sier Amalie.

Lunt og varmt: Med peis, saueskinn og pledd finner Amalie og familien varmen etter lange dager utendørs.


Blod, svette og tårer

Amalie elsker prosjekter og å gjøre ting egenhendig. Hun har mange gjør-det-selv-prosjekter i og utenfor hytta, og det største prosjektet var hytta i seg selv. Amalie tegnet hvordan hun ville ha det på innsiden og Ole Johnny tegnet hytta utvendig.

– Det er helt vilt å tenke på at vi har gjort alt selv, og hvor fort det gikk. Det har kostet blod, svette og tårer, bokstavelig talt! Når forholdet overlevde den perioden der, så holder vi ut det meste, men det blir ikke en hytte til, sier Amalie og ler.

Tilfeldig rot: På Amalies hytte er det som regel «dandert rot» til bildene som hun tar til sin Instagramside.

På spørsmål om hva som var det mest utfordrende med hytteprosjektet, kommer svaret resolutt:

– Det var å holde ut og få alt det andre i livet til å fungere samtidig. Å være kjæreste og foreldre samtidig som begge var i full jobb og mer enn det, var utfordrende.

Det skal sies at Amalie hadde fleksible dager på jobb, for jobben var tross alt å dokumentere fremgangen på hyttedrømmen på sosiale medier.

Ole Johnny hadde full kontroll på byggingen, og med god hjelp fra familie til blant annet taklegging, støplegging av plater og barnepass, ble hytta en realitet.

Elsker å pynte: Amalie bruker mange timer å å pynte bord for deretter vise det frem til sine følgere på nett.
Plass til mange: Hytta fylles ofte med venner og familie. Da samles de ofte rundt det massive trebordet, som de har laget selv.

– Et tips når man skal bygge egen hytte er å gjøre alt skikkelig med en gang så slipper man å ta det opp igjen. Sørg for at alt er bent. Søk råd hos håndverkere om det er noe man trenger hjelp til, ikke vent med å spørre om veiledning, sier hun.

Fra hennes perspektiv er det også viktig med visualisering.

– Jeg har sett for meg hvordan jeg vil ha det inni hytta, det er jo der man er mest. Det som har vært avgjørende for oss, er at vi er et godt team sammen. Vi utfyller hverandre, i alt fra det estetiske til smarte løsninger, sier Amalie.

Mørke vegger: Amalie elsker den rustikke stilen og har mørke vegger
i hytta.


Interiør med sjel

Hytta ble bygget på budsjett og interiøret er en blanding av nytt og gammelt.

– Det som gjør en hytte personlig, er tingene du omgir deg med. For meg er det viktig å ha interiør som jeg er glad i, og som har en mening for meg. Om det er arvegods, noe jeg har fått i gave, noe jeg har bygd selv eller gjenbruk, så lenge det harmonerer sammen, blir det fint.

Det er nesten vanskelig å velge hvor øynene skal hvile, for i hver eneste krok er det spennende ting å se på. På den ene stueveggen har Amalie hengt opp gamle eplekasser som er blitt til en flott vegghylle.

 

– Noen av kassene er funnet på dynga, noen har jeg fått og noen er kjøpt. Jeg skrudde kassene rett i veggen, og de hyllene gir meg barstemning. Inspirasjonen til hvordan vi har det på hytta har jeg hentet fra puber, og du kan se at det står spritflasker i noen av hyllene. De fleste smaker fælt, men flaskene er fine å se på, sier hun og humrer.

Tingene betyr noe for Amalie. Som den utstoppede flaggermusen som har fått hedersplass øverst på kassehyllen. Den fikk hun av en venninne som ikke synes den var like lekker.

– Det handler ikke om å kjøpe dyrt interiør fordi noen andre har det, men om å ha ting som det ligger en kul historie bak. Jeg har så mange gode folk i livet mitt. Gode venner, reiser og minner som er tatt med inn i hytta på mange måter.

See Also
Selvlaget: En kreativ bokhylle har kommet til sin rett på hytta. Den er satt sammen av gamle trekasser som de har funnet litt her og der.

 

Mørke vegger: Amalie elsker den rustikke stilen og har mørke vegger
i hytta.


Bli din egen hytteinfluencer

Dersom du ønsker å lage en egen hytteinstagramkonto, har Amalie noen stalltips.

– Det aller viktigste er at du har det gøy! Det skal være kjekt, det skal ikke være et pes å starte en instagramkonto. Reflekter over hva som er hensikten og formålet med kontoen. Det meste jeg har gjort er av glede og interesse, men jeg tror også på at når man har det gøy med noe, vil man lykkes om man ikke gir seg, sier Amalie.

Å hente inspirasjon fra andre er lov, men Amalie tror det er viktig med et unikt uttrykk.

Plass til mange: Køyesenger er kjekke å ha for ungene og er selvlaget.

– Å tenke over hvordan det vi kaller «feeden» skal se ut på forhånd, kan være lurt. Bruk samme filter på alle bildene for å få et helhetlig inntrykk. Hent gjerne inspirasjon fra andre, som vinkling på bilder, type bilder og lignende, men prøv å ikke tenk at du skal være som alle andre. Prøv å skap din egen stil og uttrykk på instagramkontoen din.

Amalies hytte er blitt veldig populær. Hun tror den unike stilen kan være en grunn til det.

– Vi elsker å kose oss her i landet vårt, og mange ønsker seg hytte – og drømmer seg bort – til hytta. Derfor tror jeg mange liker å se hvordan andre har det for å bli inspirert og også visualisere hvordan en selv vil ha det. Hytta vår er annerledes enn andres. Den er røff, men samtidig så er hyttestemningen dominerende.

Utsikt: Fra kjøkkenbenken kan familien nyte naturen. De henter inn ting fra skogen for å pynte med.

Type interiør

Interiøret er tydelig inspirert av reiser og brune puber, tøffe kafeer rundt om i verden og med et rått uttrykk. Gjennomgående, rocka, industriell bistrokaféstil. Gulvene er oljet betong. Det vil si at når man bygger et hus eller hytte er dette grunnplaten i gulvet, så legges det gulv oppå. Ekteparet har valgt å ikke legge gulv over, men heller gå rett på stålet.

Pause: Amalie er ofte på jobb når hun er på hytta siden en del av jobben hennes er å vise den frem. Da er det deilig å ta en hvil her.

 

Nattbord: Et kløyvd tre er blitt til et flott nattbord som passer godt inn i bistro- og naturstilen som går igjen i hele hytta.

Hytta har innlagt strøm og vann. I tillegg er det vedovn og en vedfyrt badestamp med inkludert renseanlegg.

Familien nyter livet på Svennhytta og henter seg inn etter en travel hverdag. Utsikten er mot Skarven, et populært fjell hvor det kommer folk fra hele verden som ønsker å gå på topptur. Dersom man snur seg andre veien, vil man se baksiden av Trollveggen.

På vinteren står de på ski i skitrekket som er like ved eller går toppturer. På sommeren er stedet et idyllisk badeland med Skorgedalselva som klukker 150 meter unna hytta. Selsetervannet ligger ti minutters gange unna, der man kan låne gratis kajakk eller båt. Ofte er Svennhytta fylt med familie og venner som kommer på besøk.

 


Her er våre beste gjør-det-selv-prosjekter

  1. Hytta er et gedigent gjør-det-selv-prosjekt
    – Hytta er planlagt hvordan den skulle bli innvendig helt fra starten. Ved å gjøre det får man en nøye uttenkt plan å jobbe videre med. Deretter er det egentlig bare knallhard jobbing, sene kvelder og lite søvn som gjenstår, men det er verdt det!
  2. Pallesofa på verandaen
    – Det er gøy å lage kule ting som vises godt, men som er faktisk veldig enkelt å lage. Vi som bor på værharde Vestlandet, orker ikke å ha hagemøbler vi må drive og flytte på, derfor er det utrolig praktisk med pallesofa av tre som kan stå ute hele året.
    Sofaen er satt sammen av seks paller. Stable to og to oppå hverandre, skru hjul på dem som skal være underst. Deretter fester man de to siste pallene bakpå pallene, slik at det blir en rygg. Palleputer finner man på flere interiørbutikker, så fyller man på med store puter i ryggen.
  3. Selvlagde skyvedører
    Ekteparet har lagt skyvedører av tre til det ene badet og vaskerommet. Fjølene er montert på skinner.
    – Enkelt, effektivt og personlig. Skyve-dørene er beiset i samme farge som veggen. Ideen fant jeg på Pinterest.
  4. Stubbebord
    Da de store trærne ble felt da hytta skulle bygges, barket de en hel del stokker som ble brukt som bord rundt omkring på hytta.
    – Stubbene er et møbel som gir en slags varme, er personlige og gir den deilige hyttefølelsen.
  5. Bod under trappen
    Under trappen i hytta har familien bygd en bod. Slik er absolutt hele hytta utnyttet.
    – Det er en bod som ikke vises om du ikke vet om den. Du ser bare panelvegger og et lite håndtak. Der har vi plassert alt som vi trenger lett tilgjengelig, som tursekker, verktøy og støvsuger.

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top